Oliver Bjorkstrand jubler med topscorer Vince Dunn, efter at canadieren har scoret sejrsmålet til 2-1. Herningenseren stod for oplægget. Tidligere i kampen scorede Bjorkstrand selv målet til 1-1. Foto: Ritzau Scanpix

Se målet: Bjorkstrand scorede flot mål og sejrede i NHL

Oliver Bjorkstrand leverede både mål og assist, da Seattle Kraken i nat vandt i San José

ISHOCKEY Efter tre nederlag på stribe kom Seattle Kraken og Oliver Bjorkstrand i nat dansk tid tilbage på sejrssporet i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Herningenseren udlignede til 1-1 og leverede oplægget til det matchvindende mål, da Seattle vandt 2-1 efter overtid på udebane mod San José Sharks.

De første to perioder var målløse, men knap halvandet minut inde i sidste periode kom bundholdet San José i front til glæde for størsteparten af de 11.720 tilskuere i SAP Center.

Men glæden varede under seks minutter før Oliver Bjorkstrand udlignede på en flot scoring. San José var i angreb, men mistede pucken. Herningenseren stormede af sted i en kontra og fik en knaldhård pasning lige på bladet fra canadiske Yanni Gourde. Bjorkstrand tog pucken med i en friløber og udplacerede James Reimer i værternes mål.

To minutter inde i ekstraperioden sendte Oliver Bjorkstrand en hård, præcis pasning til Vince Dunn i højre side. Canadieren, der er Seattles topscorer, tog pucken med ind i angrebszonen og hamrede den i mål til 2-1.

Herningenseren blev kåret til såkaldt »third star« - kampens tredjebedste spiller. Matchvinderen Vince Dunn blev »first star« og dermed kampens bedste.

27-årige Bjorkstrand er nu oppe på 37 point for 68 kampe i sæsonen fordelt på 15 mål og 22 assists.

Seattle Kraken ligger på syvendepladsen i Western Conference med 14 kampe tilbage af grundspillet i NHL.

Indlæser debat