Alberte Ebler scorede tre mål, da det danske U20-landshold i går spillede 19-19 mod Frankrig og sikrede sig en plads i kvartfinalerne ved VM i Slovenien. Foto: Henrik Ole Jensen

Tre Ikast-talenter klar til VM-kvartfinale

Alberte Ebler, Lin Johannsen og Mathilde Rømer fra Ikast Håndbold er i VM-kvartfinalen med det danske U20-landshold

HÅNDBOLD De danske U20-kvinder spillede sig i går videre fra mellemrunden til kvartfinalerne ved U20-VM i Slovenien efter en nervepirrende kamp mod Frankrig.

Danskerne skulle have point for at gå videre, og opgøret sluttede 19-19 mod de franske talenter, som dermed må nøjes med placeringskampe, mens Danmark og Norge er videre til kvartfinalerne.

Tre spillere fra Ikast Håndbold bidrog til sejren. Højrebacken Alberte Ebler og venstrefløjen Lin Johannsen scorede tre mål hver, mens Mathilde Berner Rømer agerede backup for den stærkt spillende Anne Christine Bossen i det danske mål.

I kvartfinalen venter Ungarn.

- Vi skal møde et ungarsk hold, som er storfavoritter til dette VM. De har vundet de to forudgående mesterskaber med den her årgang. Jeg vurderer dem også til at være klart til det bedste hold ved denne turnering. Vi har mødt dem en del gange og har endnu ikke slået dem. Men en gang skal jo være den første, så det kunne passende være på torsdag, siger landstræner Heine Eriksen til DHF’s hjemmeside.

De øvrige kvartfinaler er: Tyskland-Sverige, Norge-Schweiz og Holland-Angola.

Alle fire kvartfinaler spilles torsdag. Danmark-Ungarn vises ifølge DHF på TV3 Sport.

Indlæser debat