Mads Christensen scorede sit andet mål i sæsonen, da han i powerplay gjorde det til 2-1 mod Rungsted. Foto: Henrik Ole Jensen

Blue Fox marcherer videre: Sejrsstimen når op på 10 kampe i træk

Herning har nu hentet imponerende 30 point i holdets 10 seneste kamp. Søndag gik det ud over Rungsted

ISHOCKEY Herning Blue Fox har nu 10 sejre på stribe og fået fuld gevinst - 30 point - i dem alle. Det er angiveligt første gang i dette årtusinde, at det er lykkedes for et hold i Metal Ligaen.

Sejr nummer 10 blev hentet søndag aften på udebane mod Rungsted, der blev nedlagt 5-3.

Rungsted fik ellers fredag en tiltrængt opmuntring med en sejr over Esbjerg. Før den dyst havde nordsjællænderne tabt hele syv kampe på stribe. De kom da også fint i gang på egen is og bragte sig foran efter fem minutter ved Magnus Carlsen.

Fem minutter senere scorede Blue Fox så to gange i løbet af bare ét minut og vendte kampen på hovedet. Først Mads Christensen i et powerplay og derefter Lukas Bang, der kørte fri midt i slottet, da Rungsted fik alt for mange spillere ud i det ene hjørne.

Blue Fox vandt skudstatistikken for første periode med 14-4 og førte altså 2-1 på måltavlen.

Ny scoring til From

Den føring udbyggede formstærke Mathias From to minutter inde i anden periode, og da Morten Poulsen tre minutter senere gjorde det til 4-1, lignede det en tidlig afgørelse.

Men det var det ikke helt. Mac Carruth i Herning-målet måtte nemlig se sig passeret to gange på ét minut. David Madsen og Magnus Carlsen for anden gang stod bag de to mål. Efter det andet mål kaldte Blue Fox-træner Pekka Tirkkonen en timeout, hvor han nok lige forsøgte at vække spillerne op til dåd.

Lundvald i karantæne

Det blev da også de herningensiske gæster, der fik scoret det sidste mål i perioden og dermed kom foran 5-3. I et powerplay tog backen Patrick Madsen chancen fra distancen og sendte pucken gennem masser af trafik og i nettet bag Isak Wallin i Rungsted-målet.

Lidt luft til gæsterne før de sidste 20 minutter.

I sidste periode var alt initiativ overladt til hjemmeholdet, der måtte ud at satse. Omvendt forsøgte midtjyderne at spille med defensivt fokus og stor disciplin i egen zone. Rungsted kæmpede, med hvad de havde, men det var ikke nok til at stoppe Hernings fantastiske sejrsstime.

Læs også
Ishockey Blue Fox

Blue Fox-fans er utilfredse: Vil ikke til Final4 i Aalborg

Lukas Lundvald afsonede den første af tre karantænedage efter at han i fredagens kamp mod Aalborg sparkede ud efter en modstander. Desuden var Kevin Tansey, Brett Perlini, Mathias Bau Hansen og Joachim Linnet ude med skader. Også Rungsted havde flere spillere ude.

Metal Ligaen går nu på landsholdspause, og det betyder, at Blue Fox først spiller igen fredag 18. november. Det gælder en udekamp i Esbjerg.