Oliver Bjorkstrand (i.m.) scorede begge mål, da Seattle Kraken vandt kamp syv på udebane mod Colorado Avalanche og slog mestrene ud. Foto: Ritzau Scanpix

Mesterholdet er ude: Bjorkstrand skød Seattle videre i slutspillet

Oliver Bjorkstrand scorede begge mål, da Seattle Kraken i nat vandt 2-1 på udebane mod mestrene fra Colorado og spillede sig videre i slutspillet med 4-3 i kampe

ISHOCKEY Kamp syv. På udebane. Mod de regerende mestre.

Seattle Kraken havde ryggen mod muren før sidste kamp i slutspilsserien mod Colorado Avalanche natten til mandag dansk tid. Men de havde en brandvarm herningenser på isen, og han blev afgørende.

Oliver Bjorkstrand scorede to gange med fire minutters mellemrum i anden periode og sørgede dermed for en overraskende 2-1-sejr til gæsterne fra Seattle, der er i slutspillet for første gang i klubbens historie.

Med sejren er Seattle videre til kvartfinalerne i NHL-slutspillet, hvor holdet nu skal op imod Dallas Stars.

Sidste sæsons mesterhold, Colorado Avalanche med Lars Eller på holdet, er ude af dette års slutspil.

Første mål kom fra den tilfældige skuffe. Oliver Bjorkstrand høvlede pucken ind mod mål fra siden, hvor den ramte en modspillers stav og derefter en anden modspiller på skulderen og gik i mål. Men selvmål findes ikke i ishockey, så herningenseren kunne juble som målscorer i starten af anden periode.

Fire minutter senere erobrede Seattle pucken i egen zone, og så gik det ellers stærkt den anden vej. Oliver Bjorkstrand stak af sted og udplacerede keeperen med et skud, der tog indersiden af stolpen på vej i mål.

30 sekunder før periodens udløb fik den finske stjerne, Mikko Rantanen, reduceret for mestrene.

Tredje periode bød ikke på scoringer, og så kunne Seattle juble over holdets første vundne slutspilsserie nogensinde.

Oliver Bjorkstrand blev noteret for seks skud på mål i kampen og kåret som kampens spiller - såkaldt »first star«.

Indlæser debat