Frederik Andersen gjorde comeback i Carolina-målet, da holdet natten til lørdag dansk tid vandt på udebane mod New York Islanders og spillede sig videre i NHL-slutspillet. Foto: Ritzau Scanpix

Comeback til herningenser: Andersen og Carolina er videre i NHL-slutspil

Frederik Andersen fik sin første kamp i dette års NHL-slutspil og greb til fulde chancen, da Carolina Hurricanes spillede sig videre til næste runde i NHL-slutspillet

ISHOCKEY I de første fem kampe i slutspillet måtte Frederik Andersen nøjes med at kigge på, da han ifølge NHL.com var ramt af en blanding af sygdom og en mindre skade. Men i sjette kamp fik den 33-årige herningenser chancen i målet for Carolina Hurricanes. Og han leverede varen.

Carolina Hurricanes vandt natten til lørdag dansk tid 2-1 efter overtid på udebane mod New York Islanders og er videre til kvartfinalerne i NHL-slutspillet.

Sejren var en forløsning for Frederik Andersen, der gik glip af sidste års slutspil på grund af en skade.

- Det er åbenlyst et stykke tid, siden jeg har spillet i slutspillet, og det var noget, jeg så meget frem til, siger Frederik Andersen til NHL.com, der betegner målmandens præstation som »skarp«.

Men det begyndte ikke alt for lovende. New York Islanders tog føringen ved Cal Clutterbuck efter bare 9.21 minutter af første periode.

Det var stillingen frem til midten af tredje periode, før Carolinas finske stjernespiller, Sebastian Aho, udlignede med baghånden.

Den ordinære tid sluttede 1-1, og gyseren på Long Island gik ud i overtid.

Frederik Andersen havde hjemmebane i Kvik Hockey Arena i Herning indtil 2009. Siden 2013 har herningenseren stået i verdens bedste ishockeyliga, NHL. Foto: Ritzau Scanpix

Amerikanske Paul Stastny blev matchvinder efter seks minutter af overtiden, da han smækkede skiven i mål fra en sylespids vinkel - tæt på nul grader.

- Jeg troede, at jeg ville få en to-mod-en-situation, men da Jesse Puljujarvi kom ud mod mig, tænkte jeg bare, at jeg måtte skyde uden at kigge. Jeg har gjort det før til træning, og jeg har set spillere som Alex Steen gøre det flere gange. Det har bare et element af overraskelse over sig. Nogle gange er du bare heldig, siger matchvinderen til NHL.com.

I kvartfinalen af slutspillet skal Carolina møde enten New Jersey Devils eller New York Rangers. New Jersey fører den serie 3-2.

Også Oliver Bjorkstrand og Seattle Kraken havde »matchpuck« i nat dansk tid. Men Seattle tabte 1-4 i egen hal til sidste sæsons mestre, Colorado Avalanche. Der står nu 3-3 i serien. Syvende kamp venter natten til mandag på Colorados hjemmebane i Denver.

Indlæser debat