Oliver Bjorkstrand ofrer sig i nattens sejr over Dallas Stars. Den 28-årige herningenser og Seattle Kraken vandt hele 7-2 foran 17.151 tilskuere hjemme i Climate Pledge Arena i Seattle. Foto: Ritzau Scanpix

Se video: Bjorkstrands Seattle landede storsejr i NHL-slutspillet

Oliver Bjorkstrand og Seattle Kraken vandt i nat hele 7-2 over Dallas Stars og har taget føringen i kvartfinaleserien. Frederik Andersen led nederlag

ISHOCKEY Verdens bedste ishockeyliga er gået ind i sin afsluttende fase, og to herningensere står midt i det hele.

Oliver Bjorkstrand og Frederik Andersen er begge foran 2-1 i kampe i deres kvartfinaleserier, men de står med vidt forskellige følelser i dag efter henholdsvis en storsejr og klare klø.

Seattle Kraken med Oliver Bjorkstrand på holdet gik målamok på egen is og tog deres hidtil største sejr i hele slutspillet. 7-2 lød cifrene mod Dallas Stars.

Efter en målløs første periode bankede Bjorkstrand og kompagni fem mål i nettet i anden periode og førte 5-1 før de sidste 20 minutter.

Det krævede selvsagt et mindre mirakel, hvis Dallas skulle tilbage i opgøret, og det skete ikke. Tværtimod kom Seattle på 6-1 fra begyndelsen af tredje periode og vandt som nævnt 7-2.

Der var syv forskellige målscorere og point til alle fire kæder hos Seattle.

- Det mest afgørende for os i år har været vores bredde. Når du får mål fra alle kæder, er det enormt vigtigt for holdet, siger profilen Jordan Eberle, der selv stod for 1-0-scoringen, til NHL’s hjemmeside.

16 spillere har nu scoret i slutspillet for Seattle Kraken. Én af dem er 28-årige Oliver Bjorkstrand, der begyndte sin karriere i Herning Ishockey Klub og senere spillede for Blue Fox. Han fik dog ingen point i nattens opgør. Herningenseren blev noteret for tre skud indenfor målrammen, tre vellykkede tacklinger, og han var på isen ved ét af Seattles mål.

Fjerde kamp i serien mod Dallas Stars venter natten til onsdag dansk tid. Efter at de to første kampe blev spillet i Dallas, bliver det anden kamp i træk i Seattle.

Andersen blev skiftet ud

Frederik Andersen og Carolina Hurricanes var foran 2-0 i deres kvartfinaleserie mod New Jersey Devils før tredje opgør, der blev spillet søndag aften dansk tid.

Det blev en kamp til glemmebogen for den 33-årige herningenser og hans Carolina-mandskab.

New Jersey førte 3-0 efter første periode, og da schweiziske Nico Hischier gjorde det til 4-0 bare 53 sekunder inde i anden periode, valgte Carolinas cheftræner, Rod Brind’Amour, at skifte Frederik Andersen ud med russiske Pyotr Kochetkov.

- Vi var elendige. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal sige. Jeg har aldrig set os spille sådan. Men jeg må også give kredit til de andre. De var på, siger Rod Brind’Amour til NHL’s hjemmeside.

New Jersey vandt kampen med hele 8-4 og førte 4-0, 5-1 og 7-2 undervejs.

Næste kamp i serien venter natten til onsdag. Det er igen på New Jersey Devils’ hjemmebane, Prudential Center i Newark.

Slutspillet

Stillingen er således i de fire kvartfinaleserier i Stanley Cup-slutspillet i NHL:

Florida Panthers fører 3-0 i kampe mod Toronto Maple Leafs

Carolina Hurricanes fører 2-1 i kampe over New Jersey Devils

Der står 1-1 i serien mellem Vegas Golden Knights og Edmonton Oilers

Seattle Kraken fører 2-1 i kampe mod Dallas Stars

Indlæser debat