Morten Poulsen scorede Blue Fox’ første mål i Vojens. Foto: Malene Tswai

Blue Fox tabte topkamp: Sønderjyske var effektive på egen is

Herning tabte den første af to kampe i løbet af 24 timer mod Sønderjyske

ISHOCKEY Herning Blue Fox tabte fredag aften topkampen på udebane mod Sønderjyske med 2-5 efter en jævnbyrdig dyst i højt tempo.

Dermed står de to hold lige i toppen af Metal Ligaen med 47 point hver. Herning har dog spillet en kamp mindre.

Blue Fox indledte kampen stærkt, og i de første minutter stjal de flere gange pucken i Sønderjyskes zone og kom til farlige afslutninger, men uden at score.

I stedet udnyttede sønderjyderne kampens første powerplay, da Lukas Bang blev udvist. Svenske Villiam Haag satte selv angrebet i scene og fik pucken tilbage og scorede fra en spids vinkel i venstre side. Sønderjyske er ligaens stærkeste i powerplay, og det blev bevist efter bare fem minutters spil.

Blårævene lod sig ikke slå ud og kom til flere afslutninger, inden Sønderjyske kom på 2-0 efter 14 minutter. De to hold havde deres fjerdekæder på isen, og pludselig var der plads til Anders Biel i midtzonen. Han strøg mod mål og lagde pucken på tværs. Her var Herning-backen Simo-Pekka Riikola uheldig at ramme pucken med skøjten, så den hoppede i nettet bag Mac Carruth.

Reducering fra kaptajnen

Blot 80 sekunder inde i anden periode kom Herning på 1-2. Kaptajn Morten Poulsen lå og lurede på chancen højt i banen, blev spillet fri op gennem midten, og kort efter at have passeret blå linje kanonerede han pucken op i hjørnet bag keeper Patrick Galbraith.

Det blev 2-2 ved Mathias From efter stærk forechecking fra Herning. From fik selv blokeret pucken, var måske lidt heldig med at komme forbi en modstander, men selve afslutningen var ikke spor heldig. From scorede sit sjette mål i 10 kampe for Blue Fox ved at hamre pucken i nettet helt ude ved stolpen.

Blue Fox holdt fast i presset, og Mathias From var tæt på at score til 3-2, da Phillip Marinaccio flot satte ham op, men Galbraith diskede op med en flot redning.

Fjerdekæden overlistet

Midtjyderne lagde et tungt pres, men alligevel kom Sønderjyske foran 3-2. Med Hernings fjerdekæde på isen lykkedes det hjemmeholdets førstekæde at overlisten Mac Carruth. Max Tjernström var ikke uheldig med at få prikket pucken i mål, da han fik lov at stå alt for fri i midtzonen. Det var ikke helt efter spil og chancer, at sønderjyderne tog føringen.

I sidste periode kom Sønderjyske stærkt ud og fik masser af skud på mål, mens Hernings spillere havde noget sværere ved at blive farlige.

Med syv minutter tilbage kom så afgørelsen. I Sønderjyskes zone gik et par Herning-spillere fejl af hinanden, og det gav et kontraløb, som farlige Charlie Combs afsluttede.

Med lige under tre minutter tilbage blev Miska Humaloja udvist i to minutter, og så var det svært for Blue Fox at sætte et sidste pres ind.

Mac Carruth blev trukket ud af målet, så Herning stadig kunne spille fem mod fem.

Der gik dog blot et halvt minut, så kunne Combs fra midten af banen lægge pucken ned i det tomme net til 5-2.

To angribere tilbage

Blue Fox havde angriberen Lukas Lundvald tilbage efter tre kampes karantæne, og Joachim Linnet var ovre sin skade. Til gengæld måtte Mathias Bau Hansen og Brett Perlini igen sidde ude. Det betød dog, at Herning kunne spille med fire angrebskæder igen.

De to hold mødes allerede igen lørdag aften i Kvik Hockey Arena med kampstart klokken 20.00.

Indlæser debat