Oliver Bjorkstrand (nummer to fra venstre) tiljubles af holdkammeraterne efter sin scoring i nat, der var med til at sikre Seattle Kraken 5-4-sejren over Dallas Stars i NHL-slutspillet. Foto: Ritzau Scanpix

Ny Herning-scoring i NHL: Bjorkstrand gik forrest i Seattle-sejr

Herningenseren og Seattle Kraken nedlagde Dallas i NHL-slutspillet

ISHOCKEY Den herningensiske NHL-stjerne Oliver Bjorkstand fortsætter sin og holdkammeraterne i Seattle Krakens fornemme sæson.

Natten til onsdag scorede den danske landsholdsforward, da han sammen med sin amerikanske klub vandt 5-4 på udebane over Dallas Stars i den første kamp i NHL-slutspillets anden runde.

28-årige Oliver Bjorkstrand bragte Kraken foran 3-2, da han i slutningen af første periode i American Airlines Center i Dallas udnyttede forarbejdet fra holdkammeraterne Jamie Oleksiak og Will Borgen.

Keeper skal også i aktion

Seattle Kraken var ellers nede både 0-1 og 2-1, men holdet fik vendt matchen i Texas.

Efter første periode førte Kraken 4-2, og efter en målløs anden periode lukkede gæsterne også pointene ned i den sidste periode, som endte 1-1 - og med en samlet sejr på 5-2.

Oliver Bjorkstrand blev noteret for 20.53 minutter på isen mod Dallas Stars, som er modstanderen igen i morgen, torsdag.

Matchen spiles atter i Dallas, og derefter har Bjorkstrand og Seattle Kraken to playoff-kampe hjemme i Climate Pledge Arena i Seattle.

En anden herningenser i NHL, landsholdsmålmanden Frederik Andersen, der spiller hos Carolina Hurricanes, skal i slutspilsaktion i aften.

Det sker på hjemmebane i Carolina, hvor modstanderen i PNC Arena er New Jersey Devils.

Det er holdenes første møde i slutspillets anden runde.

Indlæser debat