Cheftræner Mads Hjortshøj måtte igen ærgre sig over en tabt kamp, men indsatsen fejlede ikke noget. Foto: Tom Laursen

Sæsonens bedste indsats, men: HCM slået med ét mål af Sønderjyske

Heroisk fightende HC Midtjylland havde fortjent at få noget med hjem fra Sønderborg, men oprykkerne tabte igen

HÅNDBOLD Hvor var det tæt på. Men pointkontoen er stadig helt tom hos HC Midtjyllands ligaoprykkere.

Tirsdag aften måtte HCM’erne sluge et ærgerligt nederlag på bare et enkelt mål - 28-29 - på udebane mod Sønderjyske.

HC Midtjylland var ellers tæt på at hente sæsonens første point eller sågar sejr. Gæsterne var foran flere gange i anden halvleg, men til sidst gjorde hjemmeholdets store profil, franske Noah Gaudin, forskellen.

Igen uden to profiler

Herning-mandskabet måtte igen klare sig uden to af de absolutte nøglespillere. Den rutinerede stregspiller Jeppe Krogh Ejlersen, der er ude på ubestemt tid med symptomer på hjernerystelse, og den målfarlige bagspiller Sebastian Wistoft Jensen, der igen er ramt af en slem knæskade.

Det gør bestemt ikke tingene nemmere for oprykkerne, der da også har kæmpet hårdt mod overmagten i de første fire ligakampe - med svingende succes, og altså uden at få point.

Tirsdagens udekamp mod Sønderjyske var på papiret en af dem, hvor HCM kunne spås en chance for at komme på pointtavlen. Hjemmeholdet fra Sønderborg har hentet en enkelt sejr i de første fire kampe.

Det var sønderjyderne, der var toneangivende fra start i en stemningsmæsset Skansen i Sønderborg. Sønderjyske, som er anført af den tidligere landsholdsspiller og tidligere landstræner for kvindelandsholdet, Klavs Bruun Jørgensen, kom hurtigt foran med et par mål, mens HCM havde svært ved at trænge igennem hjemmeholdets defensiv. Playmaker Mathias Nikolajsen var lidt af en enmandshær - han scorede gæsternes fire første mål.

Sønderjyske kom også foran med fire, men netop som det så halvsort ud for HC Midtjylland, fik spillerne ædt sig tilbage i opgøret, blandt andet via et par fine gennembrud fra fodrappe Mikkel Madsen.

Så HCM var blot bagud med et enkelt mål, 14-15, halvvejs i kampen.

Læs også
Håndbold HC Midtjylland

HCM var tæt på efter flot indsats: Men ærgrelsen fylder klart mest

Foran for første gang

Sønderjyske gik længere frem i forsvaret fra anden halvlegs begyndelse. Kort efter kom HC Midtjylland foran for første gang i kampen, da Jonathan Sørensen gjorde det til 16-15 på straffekast.

HCM kørte ofte med lange angreb, som trak noget af tempoet ud af kampen, og gæsterne fik også gjort det til en noget rodet affære efter pausen.

Men hjemmeholdet havde den franske venstreback Noah Gaudin, som HCM havde store problemer med at holde fra fadet gennem hele kampen. Han var en meget stor del af forklaringen på, at det til sidst endte med sønderjysk sejr - Noah Gaudin nettede 12 gange i kampen - og havde fem assists.

For HC Midtjylland scorede Mathias Nikolajsen otte gange.

Næste kamp for HCM er onsdag i næste uge, hvor Fredericia HK gæster Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning.

Læs også
Håndbold HC Midtjylland

Hård skæbne for HCM-profil: Ude i to til ni måneder med endnu en grim knæskade